Jól meghízott ez a nagymacska – ilyen az új Ford Puma

Először, amikor a TV-ben láttam az új Ford Puma reklámját, nem ismertem fel. Az én fejemben a Ford Puma egy sportos, menő autó volt, amit azok használtak, akik kicsit fel akartak vágni a többi ember előtt. Most pedig ez a „kis” Puma meghízott, olyan lett, mint aki gyorséttermi kaját evett volna pár hónapon keresztül.

Erről a gondolatról pedig ez a videó jutott eszembe:

Na, de kanyarodjunk vissza ehhez a kis csinos Pumához, mert attól függetlenül, hogy más alakot öltött, még nagyon jól néz ki, és rendkívül praktikus, igazi családi autó. Ez miben nyilvánul meg?

1-ford-puma-titanium-2020-fd-hero-front.jpg

Kép forrása: autocar.co.uk

 

  • Kényelmesen pakolható csomagtérrel rendelkezik, ami alatt plusz 80 liternyi tárolóegység rejtőzik. Így akár 115 cm-es tárgyakat is könnyen szállíthatunk vele, minden átalakítás nélkül, valamint ebbe a Megaboxba könnyen pakolhatjuk a gyerek sáros cipőit egy hosszú túra után.
  • A hátsó ülések 60:40 arányban dönthetőek, így, ha bevásároltunk az IKEA-ban, akkor nem kell plusz kocsit bérelnünk a bútorok szállításához.
  • A csomagtartó polc nincs a második üléssorhoz rögzítve. Nem is értem, hogy ezt eddig miért nem alkalmazta a többi autógyártó, hiszen ezzel ismét könnyebbséget érnek el a nagyobb dobozok pakolásában.
  • Extraként a felszereltséghez adható a kézhasználat nélkül működtethető csomagtérajtó, ami minden anyuka barátja. Egyik kézben a gyerek, másik kézben a szatyrok, több kezünk nincs már, hogy még a csomagtartót is kinyissuk!

Gyorsan konfiguráltam is egy csinos kis modellt, egyetlen egy extrát adtam hozzá, a már említett kézhasználat nélkül működtethető csomagtérajtót. A szériafelszereltség részét képezi a sávtartó automatika, az ütközésmegelőző rendszer ütközés utáni fékezéssel, 2 db ISOFIX csatlakozó, hátsó parkolóradar, és intelligens sebességasszisztens sebességkorlátozó-tábla felismeréssel. Ezért 8.290.000 Ft-ot kérnek a Ford kereskedésben.

puma.jpg

Ilyen volt, Ilyen lett.
Kép forrása: carthrottle.com (1), autoexpress.co.uk (2)

 

Persze, van ennél olcsóbb, jobban felszerelt autó, de ha kifejezetten azt nézzük, hogyan könnyíti meg egy család életét, akkor jó választásnak tűnik a meghízott Ford Puma.

Neked tetszik?

További tartalmakért kövess Facebookon!