Szeretem kiegészítő: a pohártartó

Egy jól felszerelt autó kincset ér, és persze jó sokba is kerül. Ez a cikksorozat azokat a kiegészítőket veszi górcső alá, amik nem azt mondom, hogy elengedhetetlenek, de nagyon megkönnyítik az ember életét. Kezdjük a legalapvetőbb és legegyszerűbb felszereltséggel, aminek szerintem már minden autóban meg kéne jelennie, még akkor is, ha lehetetlen a kialakítása. Ez pedig nem más, mint a pohártartó.

Amikor megkérdezel anyukákat arról, hogy mi az, ami segít nekik túlélni a napot, valószínűleg a kávét fogják elsőként említeni, vagy a teát, de egy rosszalvó gyerek mellett még, azaz anyuka is rászokik a kávéra, aki teljességgel ellene volt. Mivel állandó mozgásban vagyunk, bölcsibe/oviba/suliba visszük a srácokat, aztán be a munkahelyre, aztán haza, különóra, bevásárlás, az életünk jelentős hányadát a kocsiban töltjük, és a reggeli/délutáni kávénkat is nagy valószínűséggel ott fogyasztjuk el. Na már most, ha nincs pohártartó, ez a művelet kb. kivitelezhetetlen. Persze, megállhatunk a kávézóba vagy a benzinkúton egy jó feketéért, esetleg elfogyaszthatjuk otthon, csendben, nyugalomban a kávénkat, de ennek az esélye szinte a lehetetlennel egyenlő (kivétel erősíti a szabályt!).

Egy jó anyaverdába tehát alapfelszereltség a pohártartó, ha lehet dupla, de ha már egy db van, annak is nagyon tudunk örülni. Csak véletlenszerűen rászűrtem a Google-ban pár autóra, és 5-ből 4-ben szerencsére a legkisebb felszereltségnél is fellelhető volt a pohártartó (volt, ahol hátul is, így utasként is élvezhetjük a szívmelengető italunkat).

pexels-cottonbro-3066806.jpg

Kép forrása: cottonbro/pexels.com

Azaz egy autó, ahol nem találtam meg a pohártartót a felszereltség részeként (sőt, még úgy sem, hogy esetleg a legmagasabb felszereltséget választottam ki), az a KIA Ceed volt, amit én eddig egy nagyon jó kis családi autónak tartottam. Még a BMW Z4-be (amit valljuk be, inkább egy fiatal párnak tudok elképzelni, mintsem egy családnak) is tettek, pedig ez ugye egy kétüléses sportautó, de hát nem csak az anyukáknak kell az energia! Visszatérve, a KIA Ceed 2021. február 1-jétől elérhető árlistájában csak egy olyan felszereltséget találtam, hogy a hátsó ülésre lehet kérni könyöktámaszt, amiben benne van a pohártartó. Cáfoljatok meg kérlek, hogy a Ceed-ben is található elöl pohártartó, hadd szeressek bele újra ebbe a modellbe!

Ami a lényeg: a pohártartó fontos, és számtalan személyautó (és haszongépjármű is) alapfelszereltségét képezi, így ezért nem kell plusz pénzt kiadnotok, ha autóvásárlásra adjátok a fejeteket. Azért jó alaposan nézzétek meg a kiszemelt járművet, hogy hol van benne a pohártartó, simán középen, vagy esetleg valahol a rádió alatt, vagy a bal kezeteknél, mert már millió helye lehet neki, és nem biztos, hogy a számotokra kényelmes helyre álmodták meg a tervezők.

A Te autódban van pohártartó?

Kövess a Facebookon további tartalmakért!