7 dolog, amit mindenképpen tarts a kocsidban

Nőként, anyaként a fél házat be tudnám pakolni az autóba, mert hát mi lesz, hogyha pont, azaz 1 dolog kell majd, ami nincs nálunk. Találtam is egy 100-as listát, de egy csomó olyan holmi van rajta felsorolva, ami egy női táska alapvető része. Nézzük meg, mi az a 7 dolog, ami tényleg fontos, hogy a kocsidban legyen.

Elemlámpa

Az elemlámpa elengedhetetlen kellék az autóba. Bármi történik veled bárhol, és rád esteledik, ezzel jelezhetsz, megvédheted magad, de az ambiciózusabb anyukák nekiállhatnak autót szerelni a sötétben a segítségével. Ellenőrizd havonta az elemeket, és ha lehet tarts belőlük a kocsiban (ezt vehetjük plusz 1 dolognak nem?)

elemlampa.jpg

Kép forrása: amazon.com

Gyufa vagy öngyújtó

Bármikor jól jöhet, és itt nem a jóképű idegeneknek szánt tűz miatt mondom, hanem azért, mert tényleg hasznos. Ha lerobbansz egy erdő közepén, gyújthatsz tüzet, amivel melegen tarthatod magad, plusz előbb észrevesznek, mintha csak a kocsidban ülnél, melegre és megmentőre várva.

Víz és nasi

Azért veszem őket egy kalap alá, mert egyik a másik nélkül nem működik. Oké, hogy van nálad víz, de azzal nem laksz jól, és oké, hogy van nálad nasi, de azzal nem csillapíthatod a szomjadat. Bármikor lehet egy komolyabb hóvihar, egy hatalmas baleset, vagy éppen egy határlezárás, amikor órákon keresztül nem tudsz mozdulni. Ilyenkor nagy segítség mindkettő!

Biztonsági kalapács

Soha ne kelljen használnod, de nyugodtabb leszel Te is, ha beszerzed. Ez az a kalapács, amit a buszokon is láthattál már, amivel könnyen ki lehet törni a jármű ablakait. Az a legjobb, ha olyan verziót szerzel be, amin biztonsági öv vágó is van.

kalapacs.jpg

Kép forrása: amazon.com

WD-40

A WD-40 konkrétan mindenre jó. Ha Te nem is tudod használni, a férjed biztosan örül majd neki, amikor emlegeti, hogy de jó lenne, ha lenne a kocsiban. Ajtószerkezetek nyitásához, nyikorgó zsanérokhoz kiváló, és még számtalan felhasználása van!

Bikakábel

Igaz, a legtöbb benzinkúton lehet kapni, de jobb, ha előre beszerzel egyet, mert mi van akkor, ha nem egy benzinkút közelében robbansz le?

Benzines kanna/műanyag flakon

Mindenkivel előfordul, hogy addig húzza az autója tűrőképességét, amíg csak lehet, és ennek a hozadéka, hogy kifogy belőle a benzin. Legalább egy benzineskannát vagy műanyag flakont tarts az autódban, de az a legjobb, ha egy műanyag cső is társul ezekhez, mert akkor nem kell elsétálnod a legközelebbi benzinkútig, elég csak egy autóst leinteni és segítséget kérni tőle.

Te mit szerzel be ezek közül?

Kövess Facebookon a további tartalmakért!