Láttál már nőt Ford kisteherautót vezetni?

Bevallom, kicsit meglepődtem azon, amikor végig néztem, hogy milyen autók lettek idén az Év Női Autói. Mondjuk azt, hogy a lista 75%-ával egyetértek, azonban van egy-kettő furcsa választás, amit nem tudok hova tenni.

Immár 11 éve választják meg a Women’s World Car of the Year-t, ahol összesen 50 női újságíró szavaz a világ 38 országából. Idén Magyarország is részt vett a szavazásban, az MTI újságírója, Kurucz Erzsébet voksolhatott a megadott gépjárművekre. Az autók akkor vehettek részt a versenyben, ha 2020-ban mutatták be őket, így korábbi modellekből evidens módon nem választhatott a zsűri.

Az abszolút győztest majd március 8-án, tehát Nemzetközi Nőnapon mutatják be, ám 9 kategóriában már kihirdették a végső nyerteseket. Véleményem szerint ez a 9 kategória túl sok, hiszen vannak benne olyan modellek, amiket nők valószínűleg soha életükbe, vagy nagyon-nagyon ritkán vezetnek. Lássuk, melyik járműveket ajánlják nekünk, nőknek:

Legjobb városi autó: Peugeot 208

Ha valami, akkor a Peugeot 208 egy igazán csajos autó, én még családi kocsinak is ajánlottam egy korábbi cikkemben az elektromos verzióját. Kicsi, kompakt, lehet vele cikázni a városban, nem egy erőgép, de nekünk nőknek kiváló. Ezt abszolút jó döntésnek tartom, vitatkozni sem tudnék vele.

2021-women-world-car-of-the-year-winners-8.jpeg

Legjobb családi autó: Skoda Octavia

Az Octavia egy jó kis családi autó, kényelmes, nagy, könnyen elfér benne egy háromfős család, és ha kell, olyan verziót tudunk belőle összepakolni, amit apa is megirigyelhet. Pláne, ha RS verziót választunk felárért, akkor még a szomszéd bácsi is. De, ami a lényeg: családi autóban szinte verhetetlen jelenleg a piacon, hátul kényelmesen elfér két gyerekülés is minden probléma nélkül (a merészebbek akár hármat is betehetnek).

2021-women-world-car-of-the-year-winners-3.jpeg

Legjobb luxusautó: Lexus LC Convertible 500

Ránézek erre a Lexusra, és azt kell mondjam, hogy bejön! Persze, abszolút nem anya verda, még egy komolyabb bevásárlást se tudnék vele véghez vinni (még egy komolytalant se!), de jól néz ki. Menő kis kabrió, akármilyen meglepő, de négyüléses, és ha van felesleges 41 millió forintunk, akármikor a miénk lehet hétvégi autónak.

2021-women-world-car-of-the-year-winners-5.jpeg

Legjobb sportautó: Ferrari F8 Spider

Ez volt az első kocsi, amire, ha ránézek, nem tudom elképzelni, hogy akár egy celeb vezetné Monte Carlo utcáin. Nekem a Ferrari abszolút férfias márka, valahogy még ennél a modellnél sem érzem a nőies vonalakat, pedig nagyon szép. Sokkal inkább el tudtam volna képzelni egy BMW I8-at, ami áramvonalasabb és szexibb.

2021-women-world-car-of-the-year-winners-7.jpeg

Legjobb városi SUV: Peugeot 2008

A Peugeot duplázott, behúzta a legjobb városi autó díját, és a legjobb városi SUV kategóriában is egy modelljükre érkezett a legtöbb szavazat. A Peugeot 2008 ugye a legkisebb SUV a kínálatukban, van eggyel nagyobb (Peugeot 3008), és még eggyel nagyobb (Peugeot 5008), de a 2008 szintén egy kompakt, menő, csajos autó, amit kisebb családok is használhatnak. Hátul nagyobb gyerekek is elférnek, és azért egy 405 literes csomagtartó is a használója rendelkezésére áll. Nem rossz választás, az biztos!

2021-women-world-car-of-the-year-winners-9.jpeg

Legjobb közepes méretű SUV: Land Rover Defender

Nem tudom, milyen autók voltak a kategória további jelöltjei, de hogy soha az életben nem láttam még nőt egy Land Rover Defendert vezetni, az biztos. Lehet kényelmes meg nagy, meg jól vezethető, de hát nem egy nőies megjelenésű autó. Nekem abszolút a vadászat és a terepezés jut róla eszembe, nem egy óvoda parkolója.

2021-women-world-car-of-the-year-winners-6.jpeg

Legjobb nagy SUV: Kia Sorento

Szép, formás, automata váltós, könnyű ki és – beszállás, masszív ajtók, hatalmas belső tér, rengeteg ISOFIX csatlakozó, gigantikus csomagtartó, és 7 ülés. A Kia Sorento abszolút családi kocsi, bármelyik anyukát el tudnám vele képzelni, és nem is olyan vészes az ára, a legolcsóbb verzió majdnem 13 millió forint (a hasonló adottságokkal rendelkező Toyota Highlander 17 millió!)

2021-women-world-car-of-the-year-winners-4.jpeg

Legjobb terepjáró/kisteherautó: Ford F-150

Amikor még vezetni tanultam, a bátyám megengedte, hogy az utcánkban vezessem a Ford F-150-jét. Ez már több mint 10 éve volt, de én azóta se lettem magasabb, és a Ford F-150 azóta sem lett női autó. Lehet akkor láttak, és elkönyvelték női autónak? Megnézném, hogy milyen nők vezetik ezt az autót, valószínűleg nem 160 centis csodák, mint én.

2021-women-world-car-of-the-year-winners-1.jpeg

Legjobb villanyautó: Honda e

Ez a kocsi úgy néz ki, mint egy matchbox, és akkora is. Cuki, meg aranyos, de nem vagyok benne biztos, hogy sok nő választaná. Tök szép a teljes kijelzős műszerfala, meg jól felszerelt, valamint egy 171 literes csomagtartóval rendelkezik, de hogy ezt csak 2 főnek tervezték, az biztos. Előbb férnénk el kényelmesen a Lexusban, mint ebben az autóban. Az alapmodell ára 11 millió környékén van, ezért már egy jóval nagyobb Corsa e-t vehetünk, és még az Opel modellje sem számít hatalmasnak.

2021-women-world-car-of-the-year-winners-2.jpeg

További tartalomért kövess a Facebookon!

Képek forrása: carscoops.com