7 üléses autók igazán nagycsaládosoknak

3-nál több gyereket nem egyszerű koordinálni, legyen szó csak fiúkról, csak lányokról vagy vegyes felállásról. Nem azt mondom, hogy egy kényelmes, 7 üléses autó sokat segít azon, hogy legalább az iskoláig/óvodáig tartó úton nyugton maradjanak, de legalább hozzátesz ahhoz, hogy anyaként ne kapjunk agyérgörcsöt még azért is, mert nem férnek el a kocsiban. Nézzünk meg 3 olyan autót, ami nem biztos, hogy elsőre eszünkbe jutna 7 üléses modellek kapcsán!

Hyundai Santa Fe

A Hyundai nagycsaládos autója kérhető hybrid és 5 üléses változatban is. A plusz két ülésért 300.000 Ft felárat kérnek, viszont, ha igénybe vesszük a nagycsaládos támogatást, akkor az 5 üléses és a 7 üléses verzió is ugyanannyiba kerül. A Hyundai Santa Fe egy menő, futurisztikus szabadidőjármű, nagy csomagtartóval, tágas férőhellyel, így az autó két végébe tudjuk ültetni azokat a gyerekeket, akik állandóan ölik egymást. Kényelmes, praktikus, megnyerő, na, de milyen felszereltséggel bír az alapmodell? Visszagurulás gátló, lejtmenet vezérlő, gépjármű előtt megállt autó elindulására figyelmeztető, valamint sávtartó rendszer, menet közben lezáródó központi zár (fontos, fontos), hátulsó parkolást segítő rendszer, elülső ülésfűtés (az alapmodellben!), tolatókamera, multifunkcionális kormány és bluetooth kihangosító is a felszereltség részét képezi. Ezért mindössze 10.990.000 Ft-ot kérnek (a dízel változatért), amiben már benne van az állami, nagycsaládos támogatás, egyébként 13.499.000 Ft, ami ennyi kiegészítővel nem is csoda, és még így is simán megéri beruházni rá.

hyundai_hu.jpg

Kép forrása: hyundai.hu

 

Skoda KODIAQ

A Skoda alapvetően a családi autók közé tartozik. Már az Octavia is elég nagy, viszonylag tágas is, egy babakocsi és két gyerekülés simán elfér benne, de ha bővül a család, akkor érdemes más modell után néznünk. A KODIAQ pont ideális nagycsaládok számára, a 7 üléses verziója ugyanis robosztus, erőteljes, és egészen biztos, hogy kényelmesen elfér majd benne a család apraja-nagyja. A Skoda szeretné, ha a családok még több kedvezményhez jutnának hozzá az állam által adott 2,5 millió forinton felül, így összeállítottak egy kifejezetten a nagycsaládosoknak szóló felszereltségcsomagot, ami a következőket tartalmazza: biztonsági öv kontroll a harmadik üléssorhoz, oldallégzsákok hátul, csomagtérajtó elektromos nyitással és zárással, proaktív ütésvédelmi rendszer, ISOFIX rögzítés az utasülésen, valamint tablettartó, hogy tényleg nyugodtan teljen az utazás. Ezért egyébként 845.820 Ft-ot kérnének el, de most csak 49.530 Ft-ba kerül, ami nagyon jó ár ezért a sok felszereltségért. Egyébként maga az autó állami támogatással már 6.895.000 Ft-ért vihető, ami szintén kiváló, főleg úgy, hogy 7 üléses.

skoda_hu.jpg

Kép forrása: skoda.hu

 

Seat Tarraco

Már az eleve bíztató jel, hogy a Seat legnagyobb SUV-ja, a Tarraco ötcsillagos minősítést ért el az Euro NCap törésteszten, így, ha valamire, akkor erre az autóra azt tudjuk mondani, hogy biztonságos. Ez a modell is elérhető hybrid verzióban, de én jelen esetben a benzines, kézi váltós verziót konfiguráltam ebből a különleges és modern autóból. A szériafelszereltség is viszonylag gazdag, 3 zónás klíma, elektromosan állítható gerinctámasz a vezetői oldalon, a két hátsó ülésen ISOFIX (azt sajnos nem írja, hogy a 7 üléses verzióban hány van), 5 üléshez biztonsági övre figyelmeztető rendszer, fáradtság érzékelés, park assist rendszer (automatikus parkolást segítő rendszer és parkoló radar elöl és hátul is), és kikapcsolható légzsák is megtalálható benne, és ezért 12.492.900 Ft-ot kérnek az állami támogatás nélkül (támogatással valahol 10 millió alatt alakulna az ára).

seat_hu.jpg

Kép forrása: seat.hu

 

Engem leginkább a Hyundai modellje győzött meg, még ha az a legdrágább, akkor is, bár biztos vagyok benne, hogy a Skoda KODIAQ-ból is egy nagyon kis vezethető autót tudnánk összetenni plusz felszereltségekkel. A Seat sem tűnik egy rossz választásnak, így igazából mellé lőni nem nagyon lehet. Fontos, hogy az állami támogatás jelen állás szerint 2022. december 31-igvehető igénybe, így ha 7 üléses autót szeretnétek venni anyatársaim, akkor irány a kereskedés!