Most Anyánál a kormány

AnyaVerda

Tényleg a forró kocsi a legjobb hely a gyerekednek?

Igen, itt a meleg, tulajdonképpen egyik pillanatról a másikra arcon csapott bennünket, de hát örülni kell neki, hiszen nyár van. Ezzel együtt sajnos megszaporodik a kocsiban felejtett gyerekek és kutyák száma, ami eléggé szomorú. Milyen óvintézkedéseket lehet hozni (ha egyáltalán lehet hozni) ilyen esetben?

Nemrég láttam egy videót, amin két babakocsi áll egymás mellett, az egyik le van takarva egy kendővel, a másik pedig nincs (természetesen baba nincs a kocsiban). Kiteszik őket a napra, majd egy pár óra múlva megnézik a hőmérőket, és látják, hogy hoppá, a letakart babakocsiban konkrétan 39 fok van, míg amelyik szabadon van, abban „csak” 33. A kérdéses videót itt nézheted meg:

 

Gondoljunk bele abba, hogy egy felforrósodott fémdoboz mennyivel gyorsabban melegszik fel, és egy kutya vagy egy baba mennyivel korábban kap hőgutát, minthogy otthon hagytuk volna őket. Tudom, nincs mindenkinek nagymama a közelben, de ha magaddal viszed a gyereket a bankba, vagy bárhova ügyet intézni, akkor nem lesz semmi baja. Nézzük meg azért pár példán keresztül, hogy milyen alternatíváid vannak:

Be kell menned bevásárolni a boltba, de a gyerek elaludt

Ha pici, akkor simán pattintsd ki a hordozót és már viheted is magaddal, ha nagyobb, akkor pedig majd megoldod a bevásárlást máskor. Nem omlik össze a világ, ha pizzát rendeltek este.

Banki ügyeket kel intézned, de a kutya bent van a kocsiban

Ne hagyd bent még akkor sem, ha rövid szőrű/kistestű/nagytestű/most fürdött. Ennél még az is jobb alternatíva, ha a bank ajtajánál kikötöd egy oszlophoz, de a legjobb az, ha nem vele mész ügyet intézni. Bármilyen klímamentes lakás jobb egy forró autónál.

kadyn-pierce-kh47km4x_cg-unsplash.jpg

Kép forrása: Kaidin Pierce/Unsplash.com

Véletlenül bezárod a gyereked a kocsiba a tűző napon

Mindenkivel megesik, higgadj le! Azonnal hívd a rendőröket, ők majd segítenek. Tarts szemkontaktust a gyerekeddel, nyugtasd meg, hogy nem lesz semmi baj. Tudom, az autó drága mulatság, de ilyenkor az se érdekeljen, hogy valószínűleg betörik majd az ablakot, és belülről nyitják ki. Szerencséd van, ha a gyereked már akkora, hogy le tudja tekerni az ablakot, mert így hatalmasat segít neked.

Meglátsz egy babát/kutyát egy bezárt autóba

Ne legyen kérdés számodra a rendőrség értesítése. Lehet anyuka csak 10 percre ugrott be a boltba, de az alatt a kocsi simán felforrósodik annyira, hogy baj lehet. Várd meg a hatóságot, és segíts nekik, ha pedig előbb megérkezik a „felelős” szülő, akkor mondd el neki, hogy kire vársz éppen. Ha jófej, akkor megvárja őket, és elmagyarázza, hogy mi történt, ha nem, akkor még valószínű a te kocsidat is végig karcolja, majd sértődötten távozik a helyszínről.

Baleset történt a kisgyermekeddel és a kutya is veletek van.

Ez tényleg olyan helyzet, amire az ember nem készül. Ha tudsz, szólj valakinek, aki elviszi a kutyádat, ha nem, akkor pedig próbálj olyan helyre parkolni, ahol árnyék van, de fontos lenne minél előbb hűs helyre vinni őt, így az árnyékos parkolást csak végső esetben válaszd. Ilyen esetben segítséget tudnak nyújtani az állatvédők is, konzultálj velük.

Tényleg nem érdemes őket bent hagyni az autóban, mindig van másik út is, ami biztosan járható. Rólad is szakad a víz, ha huzamosabb ideig a melegben vagy, gondolj bele, hogy ők mennyivel jobban szenvednek, mint a felnőttek. Légy felelős anya, és ne hagyd se a kutyád se a gyereked a kocsiban még pár percre se!

További tartalmakért kövess a Facebookon!

Sokmilliós anyaverdák

Igazából, ha jobban belegondolok, minden anya verda több millió forintba kerül, hacsak nem használt, 15 éves, vagy éppen örökölt (bár akkor is van örökösödési adó, nem?). Vannak persze kivételek, az igazi monstrumok, a csillogó luxusautók, amik után az összes anyuka és apuka is megfordul. Nézzük meg, mennyiért lehet hozzájutni ezekhez a csodákhoz!

Audi Q5

Választhattam volna az Audi Q7-et is, de szerintem a Q5 is kellően nagy ahhoz, hogy egy család kényelmesen beleférjen. Az Audi nem véletlenül az egyik legnépszerűbb márka itthon (talán csak a BMW és a Mercedes előzi meg, de állandóan cserélgetik a sorrendet), hiszen kényelmes, gyönyörű anyagokkal dolgozik, és nem mellesleg jó autókat gyárt. A Q5 is ezt a vonalat képviseli, tág terekkel, 550-610 literes csomagtartóval, háromszegmensű hátsó üléspaddal és könyöklővel bármilyen utazás élvezetessé válhat. Na, de mennyi az annyi, és milyen felszereltséggel bír? Megnéztem a jelenleg elvihető autókat, és a legolcsóbb változat 19.134.890 Ft-ért már a miénk is lehet. Ez egy Q5 Advanced 40 TDI quattro S tronic modell, ami számos extrával felszerelt. Ami érdekes lehet nekünk, anyáknak, az a hátsó kamera tolatáshoz, a parkolást segítő rendszer (asszisztens csomag részei), az elektromos állítású vezető ülés, az ISOFIX gyerekülés rögzítési pontok (elöl, kikapcsolható légzsákkal, valamint elektromos gyerekzárral), az elindulást segítő rendszer, valamint a komfort csomag, ami többek között tartalmazza az elektromosan nyitható és zárható csomagtérfedelet, a parkolóradart, a fűthető első üléseket, valamint a multifunkciós kormánykereket. 19 millióért már legyen jól felszerelt autónk, és ez a Q5 így éri az árát.

audi_q5_2_0_tdi_quattro_s_tronic_30_jahre_quattro_phantomschwarz.jpg

Kép forrása: wikimedia.org

BMW X5

Hasonló kaliber, mint az Audi Q5 (még a számot sem lehet eltéveszteni), azonban a BMW X5 már Plug-in Hybrid változatban is elérhető, amiben érzek némi ellentmondást, de ha legalább ennyivel segítünk a Földnek, akkor legyen. Tisztán elektromos energiával 80 km-t képes elmenni az autó, ami egész soknak számít a hibrid modellek körében. A BMW X5 xDrive40i induló ára 22.265.000 Ft, ami nem kevés, és annyira bénán van feltüntetve a felszereltségek listája, hogy igazából olyan sokat nem tudok meg róla. Az biztos, hogy van benne parkolóradar, gumiabroncsnyomás-figyelő rendszer, elektromos ülésállítás, meg sportülések elöl, de se egy ISOFIX, se egy légzsák, se más plusz, vezetést segítő rendszer nincs a felszereltségek listáján, úgyhogy ez alapján a 22 millió forint baromi soknak tűnik.

800px-bmw_x5_hybrid_genf_20191y7a6009.jpg

Kép forrása: wikimedia.org

Mercedes-Benz GLC

Ha már úgyis megemlítettem a triumvirátust, nem hagyhatom ki a felsorolásból a Mercedes-Benz GLC-t sem, és be kell, hogy valljam, teljesen meglepődtem az árán. A konfigurátor 16.666.000 Ft-ot mutatott, de aztán rá kellett, hogy jöjjek, hogy igen, a szériafelszereltség annyira nem gazdag, viszont számtalan opcionális lehetőséget még felkínált a gép, ami már jóval megnövelné az árát. Az alapok között megtalálható a kikapcsolható utasoldali légzsák, a multifunkciós kormánykerék, a kétzónás klíma, a tolatókamera és ennyi. Számtalan extrával tele tudnám még pakolni, de akkor tényleg valahol 18 és 20 millió körül állnék meg, és akkor a fent említett két kocsihoz hasonló autót kapnék.

800px-2020_mercedes-benz_glc_300_4matic_in_polar_white_front_left.jpg

Kép forrása: wikimedia.org

Ami óriási hátrány, hogy vadásznom kell az információkat. Én, aki nem vágja kisujjból a felszereltségeket, méreteket, több oldalon keresztül kutattam azt, hogy vajon mi mekkora lehet, milyen motorral elérhető és mekkora a csomagtere. Talán még az Audi oldala volt a leginformatívabb, de ott meg annyira hülyén van megoldva a képeknél a bővebb információ, hogy kétszer próbálkoztam, mire sikerült megmozdítani. Lehet, hogy én vagyok a béna, de ez van. A három említett autóból pedig az Audit venném meg, éppen azért, mert az a legjobban felszerelt, és arról tudtam meg a legtöbbet bő fél óra alatt.

További tartalomért kövess a Facebookon!

Ezek a legnépszerűbb elektromos autók Magyarországon

Egyre szigorodnak az európai károsanyag-kibocsátási normák, így nem csoda, ha az autógyártók az elektromos autók felé fordulnak. Szerencsére a kínálat egyre nagyobb, lehet választani akár kétszemélyes változatot is belőlük, de természetesen családi modellre is beruházhatunk, ha a pénztárcánk engedi. Lássuk melyik modellek voltak a legnépszerűbbek Magyarországon 2020-ban!

Kia e-Niro

2020-ban a Kia e-Niro lett a legnépszerűbb elektromos modell Magyarországon. Kompakt kis crossover 451 literes csomagtérrel, 455 km-es hatótávval (kisebb akkumulátor esetén csak 300 km), és 54 perc alatt 80%-ra tölthető akkumulátorral rendelkezik, ami tényleg csábító, még a családok számára is. Az ára 12.049.000 Ft-tól indul a 2021-es verziónak, ám ha a tavalyi modellt szeretnénk megvásárolni, akkor már 11.899.000 Ft-tól hozzájuthatunk, (az erősebb akkumulátorral rendelkező 13.200.000 Ft-tól kapható) és ehhez még hozzájöhet a 2.500.000 Ft-os támogatás

49680404193_f9ab314323_b.jpg

Kép forrása: harry_nl/flickr.com

Felszereltségek, ami miatt kitűnő lehet anya verdának (2020-as változat):

7 légzsák, ISOFIX, visszagurulás gátló rendszer, tolatóradar, villámtöltő csatlakozó, állítható magasságú első ülések, multifunkciós kormánykerék, intelligens kulcs nyomógombos indítással, automata világításkapcsoló, adaptív tempomat, sávkövető rendszer, sávtartó asszisztens, éberség felügyeleti rendszer.

Renault Zoé

Nem csoda, hogy a kis Zoé második lett a sorban, hiszen dinamikus kis városi autó, amivel bárki könnyen közlekedhet a városban, és azon kívül is. 395 km-es hatótávval rendelkezik, nyilvános, 11 kW-os töltőállomásról pedig 2 óra alatt 120 km hatótávolságú töltést érthetünk el. Nem az a klasszikus nagy, pakolós anya verda, de nagyobb gyerekek mellett simán jó lehet, csak ne vigyenek sok cuccot a nyaralásra, ugyanis csak 338 literes a csomagtartója. Jelenlegi készletes modell ára 9.559.000 Ft, viszont az elérhető állami támogatáshoz a Renault még 2.500.000 Ft kedvezményt, valamint Mol Plugee ajándékutalványt ad.

49806770537_11a0234cec_b.jpg

Kép forrása: harry_nl/flickr.com

Felszereltségek, ami miatt kitűnő lehet anya verdának:

Sebességkorlátozó táblákat felismerő rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, tempomat, automata parkolófék (nem is hallottam még róla), multimédia rendszer telefontükrözéssel és bluetooth kihangosítóval, vezető és utasoldali légzsákok (utasoldali kikapcsolható), ISOFIX elöl és a hátsó szélső üléseken (így simán jó lehet kisgyerek mellé is).

Nissan Leaf

Valamiért azt gondoltam, hogy majd a Nissan Leaf lesz a legnépszerűbb elektromos autó, de úgy tűnik tévedtem, viszont az első háromba simán belefért (2018-ban volt Európa legkelendőbb elektromos autója). A Nissan elektromos autója két változatban is kapható, az egyik, az olcsóbb, sima Leaf verzió 270 km-t képes elmenni egy töltéssel, a másik, a Leaf e+ pedig 385 km-t képes megtenni 100%-os töltöttségen. Végül is a Leaf sem apró, egy négytagú családnak simán megfelel, majdnem akkora a csomagtartója, mint az e-Niro-nak, ebben 435 liternyi hely van a csomagoknak. Listaára 11.790.000 Ft-ról indul, ám ehhez még hozzájön a 2.500.000 forintnyi állami támogatás, valamint 1.300.000 Ft-ot még a Nissan is hozzácsap, így 8 millió környékén már kaphatunk egy korrekt elektromos autót.

49411161307_2a09d6c606_b.jpg

Kép forrása: Peter Olthof/flickr.com

Felszereltségek, ami miatt kitűnő lehet anya verdának:

Intelligens kulcs (Start/Stop gomb), esőérzékelős ablaktörlő, multifunkciós kormánykerék, ISOFIX, 6 légzsák, visszagurulás-gáltó, intelligens vészfékezési rendszer, intelligens holttér-figyelő, mélységben és magasságban állítható kormányoszlop.

A fent említett három autó közül bármelyiket választhatjuk, szinte mindegyikkel jól járunk, ha sok csomagot szeretünk pakolni a nyaralásra, akkor az e-Niro vagy a Leaf lehet a tökéletes választás, de ha megelégszünk egy kézipoggyásszal is, akkor a Zoé is remek autó lehet a számunkra.

További népszerű, elektromos modellek: 4. Volkswagen e-up, 5. Hyundai Kona, 6. BMW i3, 7. Volkswagen e-Golf, 8. Mazda MX-30 (2019-ben még nem forgalmazták), 9. Skoda Citigo (2019-ben még nem forgalmazták), 10. Hyundai Iqoniq (forrás: vezess.hu)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebook-on is!

Ha jogosítványt akar a gyerek, hadd szerezze meg!

Számtalan olyan szülő van, aki még a széltől is óvná a gyermekét, nemhogy az autóvezetéstől. A fiatalok nagy része már 14 évesen megszerzi kismotorra a jogosítványát, hogy aztán az 50 köbcentis robogóval tudjon a barátaival menőzni. Ez addig van így, amíg el nem éri a 17 éves kort, ugyanis onnantól már sokkal inkább érdekli a B kategóriás jogosítvány megszerzésének a tudata.

Nem általánosítok, számtalan olyan felnőttet ismerek, akik nem tették le a B kategóriás jogosítványukat azonnal, amint lehetett. Volt, aki pénzügyi gondok miatt, volt, aki azért, mert nem volt mit vezetni, és volt olyan is, aki szimplán nem akart a volán mögé ülni. Valószínűleg a magyar társadalom kis részét alkotják ők, hiszen sok fiatal ballagásra, szülinapra már autót kap, és vannak természetesen olyanok is, akik maguknak tesznek félre az első kis járgányra.

Én is 17 és fél éves voltam, amikor megszereztem a jogsimat, és azóta is vezetek. Szüleim inkább örültek neki, mint hogy tiltottak volna a vezetéstől, hiszen ez egy újabb mérföldkő volt az életemben, amit megléptem. Bármilyen rossz tapasztalatunk van a vezetéssel, azt ne vetítsük ki a gyerekünkre, hiszen annál jobban akarja majd bebizonyítani, hogy tévedünk.

Mikor érdemes megértetni vele, hogy kicsit halassza el a jogosítvány megszerzésének idejét?

Ahogy már az előbb írtam, akkor érdemes várni vele, ha nincs, amit vezessen. Ha Ti is tömegközlekedéssel jártok, akkor felesleges, de ha van egy családi autó, azt néha akár ő is kölcsönveheti egy kicsit, hogy elmenjen vele moziba, vagy a Balatonra, esetleg a barátaihoz, akik messzebb élnek. Összeköthetitek a kellemest a hasznossal, jó eredményekért cserébe jogosítványt, vagy autót is ígérhettek a gyereknek, de azért ne vessétek el a sulykot.

Ha szeretnétek, hogy egy kis felelősséggel legyen a későbbi élete során, akár diákmunkából is összeszedheti a jogosítványra valót, Ti pedig kisegíthetitek akár egy kis részlettel, vagy azzal, hogy tesztek neki félre egy kisebb autóra. Oké, minden 17 éves örülne egy Ford Mustangnak, de ha egy 15 éves Fiat Pandát kap, azt is örömmel vezeti majd.

jan-baborak-4stq2b24s1k-unsplash.jpg

Kép forrása: Jan Baborák/Unsplash.com

 

Apropó, ha már itt tartunk, milyen autót érdemes venni neki?

Fontos, hogy bírja a strapát, mert lesz egy-két koccanás a kezdeti rutintalanságok idején. Lehet jobban jártok, ha begumiztatjátok a környék fáit, hogy a lurkó ne szenvedjen komoly sérülést (vicceltem!). Szóval, olyat érdemes venni, ami időtálló, könnyű hozzá alkatrészt szerezni, nem túl drága, és azért nem egy összetákolt szappanderbis autó.

Pár típus, csak hogy tudjátok merre induljatok el: Suzuki Swift vagy Ignis, Toyota Yaris, Citroën C3, Peugeot 208, Fiat Panda, Ford Fiesta, Kia Rio, Dacia Sandero, Honda Jazz, Mazda2, Nissan Micra, Opel Corsa vagy Astra, Renault Thalia és még folytathatnám.

Szerintem másfél milliónál nem érdemes rá többet áldozni, de ha megtehetitek, akkor csak nyugodtan. Segítsétek a gyerek önállóvá válását ezzel a hatalmas lépéssel! Gondoljatok bele, ha elmentek bulizni, vagy kerti partira, akár még értetek is mehet, nem kell egyikőtöknek sem vezetnie. Ez azért egy hatalmas előny, nem?

További tartalomért kövess a Facebookon!

Elektromos autó megfizethető áron – Ez a Dacia Spring

A napokban nyilatkozta Luca de Meo, a Renault vezetője, hogy a közeljövőben annyira elszállhat a kisautók ára, hogy érdemesebb lesz inkább elektromos autót vásárolni. Úgy tűnik, a Dacia nem várja meg ezt az időszakot, inkább piacra dobott egy megfizethető árú elektromos autót, ami a Dacia Spring nevet viseli.

A Dacia is a Groupe Renault tagja, így lehet, hogy Luca de Meo kicsit a saját malmára is hajtotta a vizet ezzel a kijelentéssel. A Dacia Spring egy olyan Duster, ami elektromos, szebben nem tudom leírni. Kinézetre szinte ugyanaz, csak annyi a különbség, hogy a motorháztető alatt benzinmotor helyett 27,4 kWh-s akkumulátorok rejtőznek. Elvileg 230 km-t képes egyetlen töltéssel elmenni (adat jelenleg jóváhagyás alatt áll), és villámtöltéssel akár 50 perc alatt 80%-os töltöttség érhető el (Wallbox falitöltővel 4 óra 50 perc alatt tölthető 100%-osra). A töltőlyuk elöl, a Dacia jel alatt található, így nem bontja meg a formát semmilyen bemélyedés.

A Comfort változat 6.499.000 forinttól elérhető, míg a Comfort Plus 6.899.000 forintért vihető, érdemes azt a 400 ezer forint pluszt rááldozni a kiegészítőkre (ebben még nincs benne az állami támogatás, ami ugye 2.500.000 Ft, szóval így akár kicsit több, mint 4 millió forintért lehet elektromos autónk).

dacia_spring_youtube.jpg

Kép forrása: youtube.com

 

Mit találunk a Comfort Plus-szal felszerelt autóba?

400.000 forint feláért kapunk tolatóradart, tolatókamerát, érintőképernyős multimédiarendszert okostelefontükrözéssel (Android és IOS egyaránt), emelkedőn elindulást segítő rendszert, ISOFIX-et, kikapcsolható utasoldali légzsákot, vészfékező rendszert, fűthető hátsó ablakot, és háztartási vésztöltőt. Beszerezhetünk még 100.000 forintért töltőkábelt, valamint 180.000 forintért villámtöltő csatlakozót, és ha mindenképpen bogyópiros autóba ülnénk, akkor arra is kell költeni 130.000 forintot. Akármennyire is el akarnánk szállni az árakkal, 5 millió alatt kapunk egy korrekt kis elektromos autót. Tudom, nem Tesla meg nem Volkswagen, de kezdésnek talán ez is megteszi, aztán vagy beleszeret az ember, vagy nem.

Viszont, ha már ilyen jó áron kínálja a Dacia a legújabb modelljét, körülnéztem, és mindössze 2 olyan elektromos autót találtam, ami egy család számára is megfelelő lehet, és 10 millió forint alatt hozzá lehet jutni.

Az egyik a Hyundai Kona, ami ugyan most újult meg, de van még a régi kivitelből készleten, így 8.399.000 forintért már vihető is (állami támogatással) a legalacsonyabb felszereltségi szintű modell. Ebben aktív sávtartórendszer, visszagurulásgátló, biztonsági gyerekzár, dönthető és tengelyirányban állítható kormánykerék, első kartámasz, napszemüvegtartó, automata légkondicionáló, bluetooth kihangosító, sebességtartó – és korlátozó automatika, valamint villámtöltő csatlakozó is található. Picit nagyobb a csomagtere, mint a Dacia-é (a Daciánál 290, a Hyundai-nál 332 liter van feltüntetve), felszereltségben nagyjából egy szinten vannak (szerintem a Hyundai kicsit jobban felszerelt), viszont a Konánál 449 km van feltűntetve hatótávolságként, így aki egy picivel többet tud áldozni az elektromos autóra, annak érdemes inkább ezt a modellt választania.

2019_hyundai_kona_electric_wikipedia.jpg

Kép forrása: wikipedia.com

 

A másik a Peugeot e-2008, ami 9.800.000 forintért érhető el (állami támogatással) menő, Fusion narancs fényezéssel. Ez is széria felszereltségű, ami tartalmaz automata klímaberendezést, kulcsnélküli indítást, tempomatot, sebességhatárolót, sávtartó asszisztenst, kamera és radar alapú automatikus vészfékező rendszert, ISOFIX rögzítéseket hátul, és tolatóradart. Felszereltségben hasonló, mint a fent említett két modell, ennek van a legnagyobb csomagtere (405 liter), 320 km-t képes elmenni egyetlen töltéssel, így hatótávolság tekintetében gyengébb, mint a Kona, de ha viszonylag nagy csomagtér az álmunk, akkor bizony 1.500.000 forintot kell még pluszban kifizetnünk a Peugeot modelljéért.

peugeot-electric_pixabay_com.jpg

Kép forrása: pixabay.com

 

Te melyiket választanád?

További tartalomért látogass el a Facebook oldalamra!

Elektromos autó pro és kontra

Hamarosan itt a Föld napja, így mindenki elgondolkozik egy kicsit azon, hogyan tudna még többet tenni bolygonkért. Az autógyártók nagyrésze már elkezdett átállni az elektromos autók gyártására, azonban sokan félnek belevágni a zöldülésbe, na meg persze úgy gondolják, hogy 10 millió forintért már kapnak „rendes” autót is. Összegyűjtöttem pár pro és kontra érvet arra, mi a jó és mi a kockázatos az elektromos autó vásárlásban/birtoklásban.

Mivel tényleg hatalmas döntésnek számít, ha valaki elektromos autót vásárol, érdemes előtte jól körül járni a témát. Megpróbáltam én is teljesen objektíven nézni a dolgot (nekem nincs elektromos autóm, vezettem már összesen egyszer, de kudarcba fulladt a dolog), és megnézni a pozitív és a negatív oldalát ennek a nagy elektromos autó imádatnak.

Mellette szóló érvek

Ingyenes parkolás

Oké, jelenleg a pandémia miatt mindenki ingyen parkolhat, de ennek egyszer vége lesz. Ha zöld rendszámos autóra választasz, akkor tomboljon szélvihar, eshet piros hó, Te akkor is ingyen fogsz parkolni.

Csendesebb

Sokak számára furcsa, de mivel nincs robbanómotor, ezért nincs hang se. Persze vannak olyanok, akiknél ez a pont inkább a negatív oldalon szerepel, de azért többen inkább a pozitív oldalát látják annak, hogy nincs zajszennyezés.

Olcsóbb az üzemanyag

Az olaj ára percről-perce változik, hol csökken a koronavírus miatt, hol meg éppen két ország háborúja miatt emelkedik az egekbe. Az áram ára ennél kiszámíthatóbb, ott nem kell aggódnod, hogy egy hónap alatt a negyedével drágul.

Egyszerű tankolás

Ha este pár százalékos akkumulátorral gurultál be a garázsba, nem kell azon aggódnod, hogy reggel vajon eljutsz-e a következő benzinkútig, hiszen otthon este simán feltöltheted a kocsid.

Több hely

Az autógyártók rájöttek, hogy azt a helyet, amit eddig a motor elfoglalt, akár egy második csomagtartónak is kialakíthatják. Így több hely jut a bevásárlásra vagy a gyerekek holmijának.

ed-harvey-locdn8j6yf0-unsplash.jpg

Kép forrása: Ed Harvey/Unsplash.com

 

Attól mert valami elektromos, meg jó a környezetnek, még nem biztos, hogy tökéletes is (nem az). Vannak az elektromos autóknak és magának az elektromos autózásnak is hibái, hiszen gyerekcipőben jár még ez a terület a benzines autókhoz képest.

Ellene szóló érvek

Elérhetőség

Ha távol laksz a belvárostól, a csendes, zöldövezeti külvárosban, messze az elektromos töltőkről, akkor megbonyolíthatja a helyzeted a tankolással járó viszontagság. Minden reggel úgy ülsz majd be az autódba, hogy vajon hazaérsz-e egy töltéssel, vagy keresned kell töltőt, ami az idődből vesz el nem kis szeletet.

Drága autók

Valljuk be, az elektromos autók nem olcsók. Amelyik pont méretes lenne, meg szép, meg jól felszerelt, az minimum 15 millió, és most az állam sem ad rá támogatást. Jól a zsebünkbe kell nyúlnunk ahhoz, ha szép, kényelmes, és használható elektromos autót szeretnénk.

Kevesebb modell lehetőség

Benzines és dízel autókkal Dunát lehetne rekeszteni, annyi fajta van belőlük. Kicsi, nagy, közepes, SUV, egyterű stb. Ezzel szemben minden márka maximum 1, vagy 2 fajta elektromos autót gyárt (persze vannak kivételek, akik erre specializálódtak), és azok sem mindig a legszebbek.

Kisebb hatótáv

Elkezdtek már gyártani olyan elektromos autókat, amik 300, meg 400 km-es hatótávval rendelkeznek, de ehhez nagyon sok feltételnek kell teljesülnie, hogy így is legyen. Ha hosszabb útra megyünk, akkor érdemes előre megtervezni, hol tankolunk és hogyan, amivel lehet, hogy szintén időt veszítünk, valamint az is lehet, hogy sokkal hosszabb úton jutunk el a kívánt úticélhoz.

Ha rám hallgattok, ne vágjatok bele rögtön elektromos autó vásárlásba, inkább válasszatok valami alternatívát, amit például a hibrid autók nyújtanak. Ezzel kipróbálhatjátok, hogy milyen a tisztán elektromos közlekedés, de ha nem jön be, akkor még mindig visszatérhettek a hagyományos útra.

További tartalomért kövessetek a Facebookon!

Kicsit gömbölyű, kicsit szögletes: ilyen az új Kia Sorento

Úgy voltam a Kia Sorento-val eddig, mint a mesében: számomra egy kis gömböc volt, ami mindent és mindenkit elnyelt. Most megújult, már nem olyan gömbölyű, mint korábban, kicsit szögletesre alakították a hátulját, de a főbb jellemzői megmaradtak. Szép nagy autó, hatalmas terekkel, éppen megfelelő bármelyik nagycsalád számára. Szerencsére most kedvezményesen is hozzá lehet jutni, ám azért ne számítsunk 10 millió alatti árra.

Szerintem a Kia egy jó autómárka, jó modelleket gyárt, kielégíti mindenki igényeit. Gondoljunk csak az apró Picantora, ami bármelyik, első jogsis fiatal számára jó autó lehet, vagy ott van a Ceed, ami kényelmes, kompakt, elérhető kombi verzióban is, így akár céges autónak is kiváló lehet. Én azonban most az anyák/családok igényeit nézem, és a Kia Sorento új, Plug-in Hybrid modellje pont megfelelő lehet akár kisgyerekes, akár nagyobb gyerekekkel rendelkező családok számára.

70 km elsőre nem tűnik soknak, amit tisztán elektromos energiával képes megtenni az autó, de azt azért ne felejtsük el, hogy ez egy hibrid, úgyhogy innen nézve teljesen korrekt, sőt, még akár soknak is mondható. 100%-os töltöttség összesen 3 óra 25 perc alatt érhető el (ehhez szükséges 230V és 16 amper), ez akár a munkaidő alatt, akár éjjel könnyen teljesíthető, szóval szintén jó pont a gyártónak. A hétüléses verzió ülései csúsztathatóak, és 50/50 arányban dönthetőek, így kedvünkre alakíthatjuk a belső teret, valamint összesen 910 literesre növelhető a csomagtér, szóval egy kisebb bulit is tarthatunk az autóban, ha úgy gondoljuk.

kia_com.jpg

Kép forrása: kia.com

 

A Kia Sorento ára a dízel változatnál 12.490.000 Ft-nál kezdődik, viszont a Plug-in Hybrid változat 14.890.000 Ft-tól indul. Ebből még levonják a 2.500.000 Ft állami támogatást, valamint ajándékba kapják a vásárlók a 7 üléses GOLD csomagot, ami tartalmazza a harmadik üléssort, és ehhez USB töltőt, manuális légkondicionálót, és 50/50 arányban dönthető üléseket (ez egyébként 350.000 Ft-ba kerülne). Én még hozzáadtam a Winter csomagot, ami tartalmazza a kormány és az első üléssor fűthetőségét, de ez már csak az én kényelmemnek kedvezne, egyébként is nagyon jól felszerelt az autó. Található benne 7 légzsák, ISOFIX, első – és hátsó parkolóradar, automata központi zár, adaptív tempomat, ráfutásos ütközéselkerülő támogatás -kereszteződés asszisztens (milyen szép neve van), esőszenzor, könyöktámasz a második sorban, automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör és multifunkciós kormánykerék. Ezért összesen kedvezménnyel együtt kérnek 12.540.000 Ft-ot.

Telepakolhatnánk extrákkal, de teljesen felesleges, ez már így is egy nagyon jó autó. Oké, drága, mert vannak olcsóbb hétüléses modellek is, de ha valami, akkor ez megéri az árát. A dízel változat már 10 millió alatt beszerezhető, így, ha nem fontos, hogy hibrid autója legyen a családnak, akkor azzal is nagyon jól járunk.

További tartalomért kövess a Facebookon!

A Toyota a legnépszerűbb autómárka a nagycsaládosok körében

2021 januárjától már nem a Dacia, hanem a Toyota a legnépszerűbb márka a nagycsaládosok körében – derült ki Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook posztjából. Több mint 2000 család vett az első negyedévben valamilyen hétüléses autót állami támogatással, amelyhez legfeljebb 2,5 millió forintot lehet igénybe venni az államtól.

Ebből a 2000 autóból 367 db volt Toyota, 345 db Dacia, 176 db Volkswagen, 162 db Skoda, 158 db Ford, 149 db Citroën, 127 db Peugeot, 116 db Opel, 69 db Nissan és 57 db Fiat (ez összesen csak 1726 db jármű, de a pénzügyminiszter oldalán csak az első 10 márka van feltüntetve). Számomra furcsa, hogy itt a pandémia idején, amikor elvileg az embereknek nincs olyan sok pénze, mégis a Toyota legyőzi a Daciat, ami konkrétan fele annyiba kerül (oké, nem sokkal vezet a japán márka, de azért mégis csak többet vettek belőle). Tudom, az első helyezett járművei sokkal jobban felszereltek, jobb, minőségibb anyagokból készülnek, de hát a pénz az pénz. Mivel a Toyotáról, a Daciaról is volt már cikk a blogon, nézzünk meg három olyan márkát, amiről eddig keveset beszéltünk.

highlander1_sakura_hu.jpg

Kép forrása: sakura.hu

 

Nissan

A Nissannál 3 autó közül választhatunk, ha hétüléses modellt szeretnénk. Ezek az X-trail, az NV200 EVALIA, és az E-NV200 EVALIA. Bevallom, az utolsó kettőről még nem is hallottam, ezek valószínűleg friss modellek lehetnek, de nagyon aranyos, kisbusz formájúak. Én az X-trailt vettem jobban szemügyre, aminek kezdő listaára 5.990.000 Ft-tól indul (a készleten elérhető E-NV200 EVALIA 12.499.000 Ft-tól indul, a nem elektromos változatra nem találtam adatot). A nagycsaládos akcióban kétféle felszereltségű modell érhető el, az egyik akciósan 6.180.000 Ft, a másik pedig 7.880.000 Ft. Kiegészítőket tekintve az olcsóbb modellben találunk 2 db ISOFIX rögzítést a második üléssor szélén lévő üléseken, lehajtható, dönthető, csúsztatható hátsó ülést, Start-Stop rendszert és kb. ennyiben ki is merül a hasznos felszereltségek listája. 565 literes csomagtartójától sem esek hasra, így meg is értem, miért ez a legkevésbé népszerű modell a nagycsaládosok körében. Megéri a magasabb felszereltséget választani, ha van rá keretünk.

x-trail_nissancentrum_hu.jpg

Kép forrása: nissancentrum.hu

 

Volkswagen

A harmadik legnépszerűbb márka a nagycsaládosok körében, amit nem is csodálok, mi magyarok valamiért imádjuk a német autókat. Sokkal nagyobb választékkal is rendelkeznek, mint az előbb említett Nissan, ugyanis összesen 7 modell közül választhatunk, ha hétszemélyes autót keresünk. Ezek a következőek: Caddy, Caddy Maxi, Touran, Sharan, Tiguan Allspace, Multivan 6.1, és a Caravelle 6.1. Az áruk állami támogatással és Porsche Finance finanszírozással 5.458.700 Ft és 12.719.780 Ft között alakul. Nézzük meg a nem túl olcsó, de nem is a legdrágább modellt, ami talán a Tiguan Allspace a maga 7.919.850 Ft-jával. A Volkswagen konfigurátora behalt, így az azonnal elvihető autók közül választottam egyet, ami eleve jóval drágább, 11.809.640 Ft, de ha ebből levonjuk a 2,5 milliót, akkor majdnem ugyanott vagyunk. Ez az autó jóval felszereltebb, mint a Nissan X-trail volt, van benne elöl/hátul parkolóradar, kikapcsolható utasoldali légzsák, elektromosan állítható külső tükrök (a Nissanban manuálisan állíthatóak voltak megadva, de ezt le se írtam előnyként), esőérzékelős ablaktörlő elöl, ISOFIX hátul (nem írja, hány darab), 2 db pohártartó elöl, csomagrögzítő háló a csomagtérben, Start-Stop rendszer fékenergia-visszanyeréssel, csomagtér-megvilágítás és gyalogosfelismerő rendszer. Igen, jóval drágább, mint a Nissan, de itt tényleg elég sok mindent megkap az ember, ha már ennyi pénzt szán egy autóra.

tigguan_allspace_volkswagen_hu.jpg

Kép forrása: volkswagen.hu

 

Fiat

Elképesztő, hogy a Fiat mennyire jól használja az apró, Fiat 500-ast, mint alapmodellt. Van belőle már elektromos változat, SUV, és egy hétüléses, családi verzió is elérhető Fiat 500 L Wagon Lounge néven. A bruttó eladási ára regisztrációs adóval 7.225.000 Ft-tól kezdődik, ebből még lejön a 2,5 millió forintos állami támogatás, szóval jó áron lehet hozzájutni az olasz „csodához”. Ezért kapunk magaságban és mélységben állítható kormányt, automata, kétzónás klímát, eső – és sötétedésérzékelőt, tempomatot, távirányítós központi zárat, elektromos hátsó ablakokat, és mobiltelefon tükrözést az érintőképernyőhöz. Ha a Nissan és a Fiat között választhatnék, biztos, hogy erre voksolnék, ha csak a felszereltség döntene. Az elektromos hibák, és a kevesebb szervizbe járás még átbillenthetné a mérleg nyelvét, de nem biztos. Ha viszont a három felsorolt modellből kéne választanom, akkor pedig egyértelműen a Volkswagen lenne a befutó.

fiat-500l-wagonlounge_fiat_hu.jpg

Kép forrása: fiat.hu

További hasznos infókért kövess Facebookon!

Ha elektromos autó, akkor Tesla?

Nehéz elhinni, de Elon Musk cége 17 év után pont tavaly, a pandémia kezdetén lett csak nyereséges. Lehet szeretni, vagy imádni, egy biztos, az amerikai techguru valamit nagyon jól csinál, hiszen világszerte imádják, és használják az autóját.

2021 első negyedéve nem biztos, hogy minden autógyártó számára zárult boldogan, de a Tesla ezek közé tartozik. Világszerte összesen 184 800 autót értékesítettek, ami azért is nagy szám, mert konkrétan majdnem 7000 darabbal több, mint a kitűzött cél. Ezt úgy írom, hogy a Tesla nem számít népautónak, és hogy tudjátok mihez viszonyítani, tavaly az első 10 legsikeresebb autómárkából Magyarországon összesen 93 727 darab kelt el, ami jóval alulmarad az előbb említett elektromos autó negyedéves (!) eladásaitól. Persze, ha megnéznénk világra kivetítve a dolgot, biztos a Suzuki, a Toyota, vagy éppen a Ford győzedelmeskedne, de az a lényeg, hogy valamit nagyon jól csinálnak a Tesla értékesítői.

Amióta elektromos autókról beszél a világ, a Tesla mindig valahogy képbe kerül. Legutóbb például azért, mert fel kellett függesztenie az egyik legsikeresebb modellje, a Tesla Model 3 gyártását. Persze, ez egyelőre csak ideiglenes döntés, de ha hozzávesszük, hogy az Európába tervezett berlini gyárának építése sem halad a megfelelő ütemben, akkor tényleg azt gondolhatjuk, hogy nem éppen sikeres Elon Musk cége. Szerencsére ez az embereket nem érdekli, veszik a Teslát, mint a cukrot, de vajon egy Tesla mennyire lenne kompatibilis az anya élettel? Jó anya verda válna belőle?

matt-henry-1nvbppfjl-s-unsplash.jpg

Kép forrása: Matt Henry/Unsplash.com

Árat tekintve egy használt Tesla Model S kerül annyiba, mint az új elektromos autók a magyar piacon, sőt, van, hogy jóval, de jóval drágábbak ezek a modellek. Én kiválasztottam egy szimpatikus, 102 ezer kilométeres változatot, ami elég jól felszerelt, és én úgy gondolom, hogy igazán menő anyukává válhat az, aki ezzel jár. Persze, ha elromlik, akkor a családnak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de hát nem mindenki akar Peugeot-t meg Kiát vezetni.

Ahogy írtam, felszereltség tekintetében elég jól áll ez a modell, lehet az én naivságom miatt, de például nem gondoltam volna, hogy van benne ISOFIX. Oké, hogy szabvány, meg szinte mindegyik új autóban találhatunk már, de nem láttam még Teslába gyerekülést beszenvedő anyukákat. Van még benne digitális, kétzónás klíma, fűthető ülések, állítható kormány, tolatóradar, tolatókamera, sávtartó, kulcsnélküli indítás, távolságtartó tempomat, automata csomagtérajtó, napfénytető, GPS, és érintőképernyő. Anyaszemmel teljesen jónak tűnik, 370 km-es hatótávot, és 745 literes csomagtartót is írnak hozzá, amibe egy nagybevásárlás simán belefér. Az már más kérdés, hogy mennyire használódnak gyorsan az alkatrészek, mennyire örülnék neki, ha a gyerekem belekenné a csokis fagyit a hátsó ülésbe, és mennyire lennék boldog, ha megkarcolná egy ügyes sofőr az Auchan parkolójában. Persze, ez ugyanúgy igaz, ha egy Toyota RAV4-gyel rendelkeznék, de azért egy Teslát mégis csak jobban félt az ember.

Én inkább iskoláskorú gyerekekhez ajánlanám, akik már tudják, hogy milyen vigyázni valamire, és ha anya azt mondja, hogy nem eszünk az autóban, akkor azt be is tartják.

Te vennél magadnak egy Teslát kisgyerek mellé? Én ezt a változatot néztem ki magamnak.

További tartalomért kövess a Facebookon!

Nem voltak vicces kedvükben az autógyártók bolondok napján

Persze, tudom, vírushelyzet van, nem éppen a jókedvről meg a derűlátásról szól a mostani időszak, de éppen ezért kellene egy kis humort csempészni a mindennapokba, pláne, ha már ünnep is van rá. Nem tudom, hogy az elmúlt években mennyire poénkodtak az autógyártók, de idén elég gyérre sikerült a felhozatal. Lássuk, kik emlékeztek meg bolondok napjáról.

167761996_3879797872066841_380235976792207212_n.png

Kép forrása: Volvo Galéria Facebook oldala

 

Ford

Az amerikai autómárka úgy gondolta, hogy idén ne a tréfákról és a viccelődésről szóljon a bolondok napja, hanem inkább a pozitivitásról, valamint a családról. Fel is soroltak 3 tippet, hogy mivel tehetik boldogabbá az emberek a szeretteik napjait, ilyen például a közös kikapcsolódás, a kocsimosás, vagy a kedvenc italuk elkészítése, esetleg nosztalgiázás. Az alap ötlet aranyos, én biztos másfelé vittem volna el ezt az irányt, ha már ennyire érzékenyíteni akarunk, akkor vicces szituációk, amikor megmentette őket a Fordjuk, vagy valami hasonló.

166749810_4261689463882443_4180795152391474406_n.png

Kép forrása: Ford Magyarország Facebook oldala

 

Mazda

A Mazda játékra invitálta a követőit, amibe egy kis bújtatott reklám is volt, amit árnyaltan építettek a posztba. A kép lényege, hogy mindenki elképzelhette a saját Mazda modelljét, amit aztán kommentben oszthattak meg az autógyártóval. A rajongók nem vitték túlzásba a válaszokat, bár tény, hogy született pár érdekes kombináció. Feldobhatták volna még a posztot vicces kinézetű Mazda modellekkel, és már is jobban érdekelte volna a nagyérdeműt az egész.

166195978_5278888332182340_2950559812819979270_n.jpg

Kép forrása: Mazda Magyarország Facebook oldala

Volvo

Amiért ez az egész cikk megszületett, az tulajdonképpen a Volvo Galéria posztja volt, aminek láttán én azonnal beleszerettem az egyik ThorPillába. Mi volt a lényege? Három nagyon csajos autó, szempillákkal, extra színekben, természetesen április 2-ig tartó akcióval. Körömlakkal színezett hűtőráccsal, limitált szériás modellek, természetesen brit tudósokkal kifejlesztve. Szerintem zseniális, nem kell sokat hozzáfűzni, én nőként azonnal felkaptam a fejem, érdekelt, hogy miért ThorPilla lett az elnevezés (mert az autó lámpái Thor kalapácsára emlékeztetnek bennünket), és ha mér a szempillákat túlzásnak is tartottam, tényleg nagyon megtetszettek a modellek. Az autógyártó nem vette át a posztot, amit szerintem rendkívül rosszul tett, én biztos vagyok benne, hogy a tegnapi napon elég jó forgalmat generált a Volvo Galéria oldala. Én csak gratulálni tudok!

167455000_3879797878733507_5838530273767471044_n.png

Kép forrása: Volvo Galéria Facebook oldala

 

Ti láttatok valami jó április 1-jei posztot? Küldjétek el Facebookon!

süti beállítások módosítása